Ngjarjet

SALLONI ‘ADOLESHENCA DHE SEKSUALITETI’

SALLONI ‘ADOLESHENCA DHE SEKSUALITETI’

Me 19 Mars u mbajt salloni me temën ‘Adoloshenca dhe Seksualiteti’ në Mitrovicë ku mblodhi nxënësit nga Gjimnazi “Frang Bardhi” në Sallën e Mediave në Kuvendin Komunal në Mitrovicë. Ky sallon shtjelloj temën e ‘Adoloshences dhe Seksualitetit’ nga parapavija të ndryshme profesionale duke dhënë sa ma shume informata rreth menaxhimit sa ma te mire të adoloshences dhe në të njejtën…

AHED SHËNON DITËN NDËRKOMBËTARE TË SHËNDETËSISË

AHED SHËNON DITËN NDËRKOMBËTARE TË SHËNDETËSISË

Sot me 08 Prill, 2019 u rrumbullaksuan aktivitetet e parapara nga ana e AHRD-it lidhur me kremtimin e Ditës Ndërkombetare të Shëndetit, aktivitet ky i mbeshtetur nga Koalicioni K10, gjegjësisht UNFPA – Zyrja ne Prishtine. Dita Ndërkombëtare e Shëndetit u shënua me anë të aktiviteteve të ndryshme ku u bë organizimi i 4 takimeve me pjesetarë të komuniteteve rurale (RAE…

K10 ORGANIZON TRAJNIM PËR ANËTARËT E KOALICIONIT

K10 ORGANIZON TRAJNIM PËR ANËTARËT E KOALICIONIT

Më 10 Prill, K10 organizoi trajnimin për ngritjen e kapaciteteve të mbrendshme të Koalicionit10 në RBM “Results Based Management” ku facilitatorë ishte Levent Koron. Pjesë të trajnimit ishin: Action for Mothers and Children ArtPolis AHED KOMF K10 mbështetet nga Fondi për Popullsi i Kombeve të Bashkuara, UNFPA Kosovo.

TAKIMI I ANËTARËVE TË KOALICIONIT K10 DHE ZGJEDHJA E BORDIT

TAKIMI I ANËTARËVE TË KOALICIONIT K10 DHE ZGJEDHJA E BORDIT

Shtatë organizata anëtare të Koalicionit K10: Artpolis, Kopf, Pen, Prak, Health for all, Shoqata e Adoloshentëve Kosovar dhe Aksioni për Nëna dhe Fëmijë që është njëherish edhe udhëheqëse e Koalicionit K10 bashkë me donatorin dhe mbështetësin kryesore Fondi për Popullis I Kombeve të Bashkuara UNFPA u mblodhën në një takim dy ditorë në Tiranë. Qëllimi I takimit: angazhimi, aktivitetetet e…

5 vjetori i themelimit të K10

5 vjetori i themelimit të K10

Me datën 16/06/2016 disa organizata joqeveritare u mblodhën dhe nënshkruan formimin e Koalicionit K10. Për gjatë këtyre viteve K10 vazhdoi me përpjekjen për të ndryshuar gjendjen në teren përmes avokimit me Institucionet vendore dhe organizatat e tjera me fokus në shëndetin seksual dhe të drejtat riprodhuese. Në këto 5 vite kemi promovuar parime dhe vlera të barazisë gjinore, promovim shëndetesor,…

DITA NDËRKOMBËTARE E KONTRACEPSIONIT

DITA NDËRKOMBËTARE E KONTRACEPSIONIT

Pavarësisht progresit të vazhdueshëm, 17 milionë grave në regjion ende nuk u përmbushen nevojat për metoda moderne kontraceptive. Në Kosovë deri në 8.9% të grave kanë nevoja të papërmbushura, përderisa në komunitetet Romë, Ashkali dhe Egjiptian 18.1%. Duke shtuar këtu edhe mungesën e lëndëve mësimore për shëndet seksual dhe riprodhues, është e dukshme që ngritja e vetëdijesimit është më se…

Dita Ndërkombëtare e Familjes!

Dita Ndërkombëtare e Familjes!

Sot, bashkë me prindër e fëmijë, shënuam Ditën Ndërkombëtare të Familjes duke vënë në theks rëndësinë që ka familja në mirëqenien personale të të gjithë individëve! Familja paraqet thelbin e shoqërisë në të cilën kontribuojmë cdo ditë dhe ky kontribut jep ndikim në shoqëri, duke krijuar raporte të mira me njëri-tjetrin, familjet ndihmojnë që sfidat personale dhe ato familjare të…

YMCA DITA BOTËRORE E SHËNDETIT

YMCA DITA BOTËRORE E SHËNDETIT

Për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Shëndetit YMCA i është bashkuar motos së Organizatës Botërore të Shëndetit “Building a fairer, healthier world”. Bashkë me gratë e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian sot kemi diskutuar në lidhje me rëndësinë e kujdesit ndaj shëndetit seksual dhe riprodhues, shtatzanitë e hershme dhe qasjen në shërbime shëndetësore gjinekologjike pa pagesë për gratë nga grupet…