Aktivitete

ORGANIZOHET SALLONI I KATËRT I DISKUTIMIT “EDUKIMI SEKSUAL GJITHËPËRFSHIRËS”

ORGANIZOHET SALLONI I KATËRT I DISKUTIMIT “EDUKIMI SEKSUAL GJITHËPËRFSHIRËS”

Ky diskutim pati për qëllim t’u mësojë të rinjve aftësitë për të marrë vendime të përgjegjshme në lidhje me seksualitetin e tyre, duke përfshirë edhe metodat se si të shmangin dhunën verbale, fizike dhe seksuale. Në anën tjetër paneli adresoi çështjet gjinore dhe të drejtat e njeriut dhe për të promovuar marrëdhënie të respektueshme dhe jo të dhunshme, pasojat dhe…

SALLONI I PESTË I DISKUTIMIT “PLANIFIKIMI FAMILJAR”

SALLONI I PESTË I DISKUTIMIT “PLANIFIKIMI FAMILJAR”

Paneli i hapur i diskutimit “Planifikimi Familjar” zgjoi kureshtjen e të rinjve, sidomos studentëve të Universitetit të Prishtinës. Panelistet e këtij salloni, dhanë mendimet e tyre nga perspektivat e ndryshme, të sociologes, mjekes familjare dhe udhëheqëses së divizionit për shëndetin e nënës dhe fëmijës nga Ministria e Shëndetësisë, duke nxitur kështu edhe pyetje interesante nga pjesëmarrësit. Përveç planifikimit familjar, metodave…

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRISHTINËS

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRISHTINËS

K10, me mbështetje të UNFPA – United Nations Population Fund Kosovo, mbajti takimin me anëtarët e Asamblesë Komunale të Prishtinës. Visare Mujko-Nimani, Asistente përfaqësuese nga #UNFPA , foli për çështje të adresuara nga UNFPA, duke përfshirë shërbimet shëndetësore për të rinjtë, planifikimin familjar dhe qasjen në kontraceptivë, por edhe për shëndetin seksual dhe riprodhues në situata emergjente. Ndërsa, Dafina Krasniqi,…

SALLONI I GJASHTË I DISKUTIMIT PËR “INFEKSIONET SEKSUALISHT TË TRANSMETUESHME – IST”

SALLONI I GJASHTË I DISKUTIMIT PËR “INFEKSIONET SEKSUALISHT TË TRANSMETUESHME – IST”

Diskutimi i hapur për IST mblodhi shumë të rinj dhe të reja në një vend. Filloi me një lojë të vogël që solli buzëqeshje, të qeshura të turpshme nga pyetësori dhe pastaj kuizi për shëndetin seksual, por të cilat bënë që pjesëmarrësit të liroheshin me kohë dhe të bënin pyetje më lirshëm. Panelistët, nga prapavija të ndryshme profesionale, dhanë informata…

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRIZRENIT

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRIZRENIT

Koalicioni K10 mbajti takimin me Anëtarët e Asamblesë Komunale të Prizrenit. Gjatë këtij takimi, Dr. Zarife Miftari, Analiste e Programit për të rinj dhe shëndetin seksual dhe riprodhues nga UNFPA zyra në Kosovë, përmendi shumë tema për të cilat UNFPA ka punuar gjatë mandatit të saj duke përfshirë shëndetin seksual dhe riprodhues, sidomos në raste emergjente, planifikimin familjar, shëndetin e…

DITA NDËRKOMBËTARE E RINISË

DITA NDËRKOMBËTARE E RINISË

Organizata PEN – Peer Educators Network në kuadër të Koalicionit K10 shënoi sot Ditën Ndërkombëtare të Rinisë. Qëllimi gjatë kësaj dite ishte të rritej njohuria e të rinjëve dhe të rejave për shëndetin dhe të drejtat seksuale dhe riprodhuese përmes një kuizi. Kuizi i realizuar tërhoqi vëmendjen e të gjitha grupmoshave duke ngjallur kureshtje se për çfarë janë grumbulluar disa…

TAKIM ME ASAMBLEISTËT E KUVENDIT KOMUNAL TË KAÇANIKUT

TAKIM ME ASAMBLEISTËT E KUVENDIT KOMUNAL TË KAÇANIKUT

Koalicioni K10 mbajti takimin me Anëtarët e Asamblesë Komunale të Kaçanikut. Takimin e hapi Kryesuesi i Kuvendit Komunal, z. Kemajl Murseli, duke falënderuar për iniciativën të mbahet një takim i tillë informues me mundësi bashkëpunimi në të ardhmen. Këtyre fjalëve ju bashkëngjit edhe Drejtoresha e Departamentit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Kuvend Komunal, Dr. Diana Reka Bajrami. Gjatë këtij…

TAKIM ME KOMISIONIN PËR SHËNDETËSI, PUNË DHE MIRËQENIE SOCIALE

TAKIM ME KOMISIONIN PËR SHËNDETËSI, PUNË DHE MIRËQENIE SOCIALE

Koalicioni K10 dhe UNFPA mbajti takimin me Komisionin për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale për të shpalosur implementimin e projekteve të UNFPA në Kosovë si dhe projektet me organizatat partnere siç është Koalicioni K10 që merret me shëndetin seksual dhe riprodhues. Ne emër të UNFPA në Kosovë Dr. Zarife Miftari, Analiste e Programit për Rini dhe Shëndet Seksual dhe Riprodhues,…

SALLONI I DISKUTIMIT “PËLQIMI/KONSENTI”

SALLONI I DISKUTIMIT “PËLQIMI/KONSENTI”

K10 ka mbajtur diskutimin e hapur të radhës, me temën Pëlqimi(Dhënia e Pëlqimit)/Konsentit për kyçje në marrëdhënie seksuale. Duke qenë se kjo temë nuk diskutohet edhe aq në vendin tonë, nuk ka dhe aq informata se si rregullohet me ligj, dhe aspektin psikologjik të konsentit, tema u trajtua nga dy perspektiva, psikologjike dhe juridike. Nga ana psikologjike Besnik Peci, psikolog,…

DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËS VAJZË

DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËS VAJZË

Ditën Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë së bashku e shënuan rreth 100 vajza nga Shkolla Fillore të Mesme të Ulëta dhe nga ato të Mesme të Larta. Nga gjithsej 7 komuna të Republikës së Kosovës, këto vajza u mblodhën që përmes lojës së futbollit t’i thyejnë stereotipet gjinore “se vetëm djemtë mund të luajnë këtë sport”. Vajzat përmes mënyrës se si…