Dikutimi pati për synim të paraqes problemet dhe implikimet të cilat pirja e duhanit shkakton në shëndetin seksual riprodhues tek gratë dhe burrat. Duhanpirja dëmton pothuajse çdo aspekt të shëndetit seksual dhe riprodhues, si dhe shëndetit të fëmijëve.

Panelistë në këtë diskutim ishin: Dr. Sami Uka, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH); Dr. Jasmina Tolaj, Gjinekologe; z. Faik Hoti – Ministria e Shëndetësisë dhe Dr. Florina Ushaku Grezda, Mjeke Familjare, Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF)