Te Vecuara

UNFPA launches survey on Covid-19 impact on Sexual and Reproductive Health in Kosovo and other Eastern Europe and Central Asia (EECA)

UNFPA launches survey on Covid-19 impact on Sexual and Reproductive Health in Kosovo and other Eastern Europe and Central Asia (EECA)

ENG – ALB – SRB – TUR UNFPA launches survey on Covid-19 impact on Sexual and Reproductive Health in Kosovo and other Eastern Europe and Central Asia (EECA). Since the outset of the Covid-19 pandemic, UNFPA has projected that the on-going crisis could seriously curtail access to life-saving sexual and reproductive health services, including family planning. Additionally, lockdowns and economic…

ORGANIZOHET SALLONI I PARË I DIKSUTIMIT “ EDUKIMI SEKSUAL GJITHËPËRFSHIRËS”

ORGANIZOHET SALLONI I PARË I DIKSUTIMIT “ EDUKIMI SEKSUAL GJITHËPËRFSHIRËS”

Koalicioni K10 organizoi sallonin e parë të diskutimit me temën “Edukimi Seksual Gjithëpërfshirës” Qëllimi i diskutimit të hapur ishte nxijta e debatit rreth rëndësisë së edukimit seksual gjithëpërfshirës dhe analiza e situatës aktuale në Kosovë rreth edukimit seksual. Panelistë në këtë diskutim ishin: Dr. Visare Mujko Nimani – UNFPA; Prof. Dr. Ilir Begolli – Instituti kombëtar i shëndetit public dhe…

ORGANIZOHET SALLONI I TRETË I DISKUTIMIT “KONTRACEPSIONI DHE MENOPAUZA”

ORGANIZOHET SALLONI I TRETË I DISKUTIMIT “KONTRACEPSIONI DHE MENOPAUZA”

Koalicioni K10 shënoi ditën ndërkombëtare të Kontracepsionit, duke diskutuar edhe për Menopauzën. Diskutimi mbi Kontracepsionin dhe Menopauzën pati për qëllim të nxisë debatin rreth rëndësisë së përdorimit të kontraceptivëve tek të rinjtë, situatën aktuale në Kosovë dhe njëherit rëndësinë e përdorimit të kontraceptivëve tek gratë në fazën e menopauzës. Informimi më i mirë për metodat e kontracepsionit, përkthehet në shëndet…

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRISHTINËS

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRISHTINËS

K10, me mbështetje të UNFPA – United Nations Population Fund Kosovo, mbajti takimin me anëtarët e Asamblesë Komunale të Prishtinës. Visare Mujko-Nimani, Asistente përfaqësuese nga #UNFPA , foli për çështje të adresuara nga UNFPA, duke përfshirë shërbimet shëndetësore për të rinjtë, planifikimin familjar dhe qasjen në kontraceptivë, por edhe për shëndetin seksual dhe riprodhues në situata emergjente. Ndërsa, Dafina Krasniqi,…

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRIZRENIT

TAKIM ME ANËTARËT E ASAMBLESË KOMUNALE TË PRIZRENIT

Koalicioni K10 mbajti takimin me Anëtarët e Asamblesë Komunale të Prizrenit. Gjatë këtij takimi, Dr. Zarife Miftari, Analiste e Programit për të rinj dhe shëndetin seksual dhe riprodhues nga UNFPA zyra në Kosovë, përmendi shumë tema për të cilat UNFPA ka punuar gjatë mandatit të saj duke përfshirë shëndetin seksual dhe riprodhues, sidomos në raste emergjente, planifikimin familjar, shëndetin e…

5 vjetori i themelimit të K10

5 vjetori i themelimit të K10

Me datën 16/06/2016 disa organizata joqeveritare u mblodhën dhe nënshkruan formimin e Koalicionit K10. Për gjatë këtyre viteve K10 vazhdoi me përpjekjen për të ndryshuar gjendjen në teren përmes avokimit me Institucionet vendore dhe organizatat e tjera me fokus në shëndetin seksual dhe të drejtat riprodhuese. Në këto 5 vite kemi promovuar parime dhe vlera të barazisë gjinore, promovim shëndetesor,…