Semundjet & Rreziqet

INFEKSIONET SEKSUALISHT TE TRANSMETUESHME

Si të mbrohemi nga Infeksionet Seksualisht të Transmetueshme Parandalimi – Testimi – Trajtimi A jeni testuar ndonjëherë për IST? Çka janë infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST)? IST janë infeksione që barten përmes marrëdhënieve seksuale të pambrojtura (pa kondom). Janë disa lloje të IST-ve. Disa prej tyre janë më serioze e disa të tjera shkaktojnë bezdi. IST virale Janë ato infeksione…

SA SHPESH DUHET TA BËNI PAP TESTIN

Kur duhet të filloni me PAP test dhe sa shpesh duhet ta bëni? PAP testin duhet ta kryejnë të gjitha gratë prej moshës 21 vjeçare, çdo 3-5 vite. Mund të filloni edhe më herët nëse jeni seksualisht aktive. Kur mund të ndërpreni marrjen e PAP testit? Nëse jeni mbi 65 vjeç dhe gjatë shumë viteve keni pasur rezultate normale, ju…

ҪKA ËSHTË PAP TESTI

Ҫka është PAP testi? Pap testi është një test i shpejtë, i thjeshtë, i padhimbshëm, që zgjat vetëm pak minuta, por që mund të shpëtojë jetën! Është e rëndësishme që të gjitha gratë ta bëjnë rregullisht Pap Testin, si pjesë e kujdesit të zakonshëm për shëndetin e tyre. Rekomandimet për shpeshtësinë e kryerjes se Pap testit janë të ndryshme (prej…

ÇKA ËSHTË KANCERI I QAFËS SË MITRËS

*Çka është kanceri i qafës së mitrës? Kanceri i qafës së mitrës zhvillohet në pjesën e mitrës e cila quhet cerviks (qafa e mitrës). Kanceri i qafës së mitrës zhvillohet shumë ngadalë dhe për një kohë të gjatë mund të mbetet i pa zbuluar, meqenëse në fazën fillestare rrallëherë ka shenja të sëmundjes. Kjo bënë të mundur që çdo grua…