Me rastin e shënimit të Koalicioni K10 respektivisht org.Balkan Sunflowers Kosova në Qendrën Fidan Lahu ne Fushë Kosovë në bashkëpunim me Policinë e Kosovës Stacioni i Fushë Kosovë, Qendra për Pune Sociale në Fushë Kosovë dhe Mekanizmi Koordinues Komunal për Dhunën në familje në Fushë Kosovë janë bashkuar aktiviteteve të hapjes së fushatës me ligjeratë ndërgjegjësuese sa i përket dhunës në baza gjinore dhe dhunës në familje.Të rinjët dhe gratë u inkurajuan që të raportojnë dhunën ndaj vajzave dhe grave si qytetarë të përgjegjëshem. Falenderojmë për bashkëpunim: Policia e Kosovës Fushë Kosovë: z.Arsim Shala, z.Arbnor Bullatovci. Qendra për Punë Sociale (QPS) Mekanizmi Koordinues Komunal për Dhunën në familje Fushë KosovëDr.Ramize Ibrahimi Mjeke familjare e certifikuar per DHBGJ. Balkan Sunflowers Kosova (BSFK) Qendra Fidan Lahu Fushë KosovëUNFPA Kosovo