Aktivitete

ECJA TRADICIONALE KUNDËR KANCERIT TË GJIRIT

ECJA TRADICIONALE KUNDËR KANCERIT TË GJIRIT

Ecja tradicionale “Zbulim i Hershëm, Mbijetesë”, organizuar nga Qendra Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit “Jeta/Vita”, mblodhi në një vend shumë qytetarë. Manifestimin para ecjes e hapën disa balerina me një pikë të përgatitur për këtë ditë. Pas pikës folën Kryeministri Ramush Haradinaj, presidentja Atifete Jahjaga, Ministra e Integrimit Evropian Dhurata Hoxha dhe e përmbylli themeluesja e qendrës “Jeta/Vita”,…

DISKUTIM I HAPUR PËR EDUKIMIN SHËNDETËSOR

DISKUTIM I HAPUR PËR EDUKIMIN SHËNDETËSOR

Sa e madhe është përkrahja e prindërve kur e dinë se fëmijët e tyre mund të hynë në marrëdhënie seksuale? Salloni i sotëm i diskutimit të hapur shpalosi shumë probleme, mundësi për përmirësime dhe mundësi të tanishme për sa i përket Edukimit Shëndetësor, sidomos me fokus në shëndetin seksual dhe riprodhues. Një ndër propozimet e këtij salloni ishte edhe të…

TRYEZA “KONTRACEPSIONI NË SHËNDETIN RIPRODHUES”

TRYEZA “KONTRACEPSIONI NË SHËNDETIN RIPRODHUES”

Tryeza me temën “Kontracepsioni në shëndetin riprodhues” nxori në pah një numër problemesh dhe ndryshimesh të cilat duhet të ndërmerren në të ardhmen. Pasi që, kontraceptivët kanë qenë dhe kanë mbetur në listën esenciale të barnave, dhe ka mundësi për furnizim me ta, porse informimi është i ulët. Dr. Visare Mujko Nimani – Udhëheqëse e zyrës së UNFPA-së në Kosovë,…

DITA E SOLIDARITETIT ME PACIENTË

DITA E SOLIDARITETIT ME PACIENTË

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë i’u bashkua Aleancës Botërore të Organizatave të Pacientëve (IAPO) dhe përkrahësve të pacientëve në botë në kremtimin e Ditës së Solidaritetit me Pacientë nën moton “Medikamente të sigurta dhe kujdes shëndetësor për të gjithë”. Shoqata e të drejtave të pacientëve në Kosovë – PRAK, shënimin e kësaj dite e ka realizuar në…

SALLONI ‘ADOLESHENCA DHE SEKSUALITETI’

SALLONI ‘ADOLESHENCA DHE SEKSUALITETI’

Me 19 Mars u mbajt salloni me temën ‘Adoloshenca dhe Seksualiteti’ në Mitrovicë ku mblodhi nxënësit nga Gjimnazi “Frang Bardhi” në Sallën e Mediave në Kuvendin Komunal në Mitrovicë. Ky sallon shtjelloj temën e ‘Adoloshences dhe Seksualitetit’ nga parapavija të ndryshme profesionale duke dhënë sa ma shume informata rreth menaxhimit sa ma te mire të adoloshences dhe në të njejtën…

AHED SHËNON DITËN NDËRKOMBËTARE TË SHËNDETËSISË

AHED SHËNON DITËN NDËRKOMBËTARE TË SHËNDETËSISË

Sot me 08 Prill, 2019 u rrumbullaksuan aktivitetet e parapara nga ana e AHRD-it lidhur me kremtimin e Ditës Ndërkombetare të Shëndetit, aktivitet ky i mbeshtetur nga Koalicioni K10, gjegjësisht UNFPA – Zyrja ne Prishtine. Dita Ndërkombëtare e Shëndetit u shënua me anë të aktiviteteve të ndryshme ku u bë organizimi i 4 takimeve me pjesetarë të komuniteteve rurale (RAE…

K10 ORGANIZON TRAJNIM PËR ANËTARËT E KOALICIONIT

K10 ORGANIZON TRAJNIM PËR ANËTARËT E KOALICIONIT

Më 10 Prill, K10 organizoi trajnimin për ngritjen e kapaciteteve të mbrendshme të Koalicionit10 në RBM “Results Based Management” ku facilitatorë ishte Levent Koron. Pjesë të trajnimit ishin: Action for Mothers and Children ArtPolis AHED KOMF K10 mbështetet nga Fondi për Popullsi i Kombeve të Bashkuara, UNFPA Kosovo.

TAKIMI I ANËTARËVE TË KOALICIONIT K10 DHE ZGJEDHJA E BORDIT

TAKIMI I ANËTARËVE TË KOALICIONIT K10 DHE ZGJEDHJA E BORDIT

Shtatë organizata anëtare të Koalicionit K10: Artpolis, Kopf, Pen, Prak, Health for all, Shoqata e Adoloshentëve Kosovar dhe Aksioni për Nëna dhe Fëmijë që është njëherish edhe udhëheqëse e Koalicionit K10 bashkë me donatorin dhe mbështetësin kryesore Fondi për Popullis I Kombeve të Bashkuara UNFPA u mblodhën në një takim dy ditorë në Tiranë. Qëllimi I takimit: angazhimi, aktivitetetet e…

TRAJNIMI I GAZETARËVE

TRAJNIMI I GAZETARËVE

Koalicionit K10, mbajti trajnimin për gazetarët me qëllim të ngritjes së vetëdijes për shëndetin seksual riprodhues dhe mënyrën e raportimit të lajmeve ne fushën e shëndetësisë. Qëllimi i këtij tranimi ishte hapja e diskutimi për sfidat e gazetarëve gjatë raportimit por edhe të stafit mjeksor, që shumë shpesh bëhen subjekt i shkrimeve jo të bazuara në fakte. Ligjërues për këtë…